НОВИНИ

Новите правила в туризма - коментар на експерти

Максим Бехар, експерт по връзки с обществеността и Лъчезар Тодоров, Национален борд по туризъм дискутираха в "Сутрешния блок" на БНТ предложението да се регулира свободното предлагане на апартаменти под наем чрез платформи онлайн.

bnt avatar logo
от БНТ
09:43, 27.11.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Максим Бехар: Смятам, че предложението за поправка, което се предлага в България, е един лобистки проектозакон, който няма как да не падне. Защото в крайна сметка, ако някъде може да има нелоялна конкуренция, тя би могла по-скоро да бъде в хотелиерството, отколкото при тези хора, които предлага airbnb-услуги или предлагат услуги за краткотрайно настаняване. Защото там няма нито една стотинка кеш плащане, там всичко минава през банка. Няма смисъл от никаква регулация, дори от регистрация, каквито мнения чух през тези дни, защото всеки, който получава някакъв приход, трябва да си плаща данък. В България това е супер просто - данъкът е 10%. Той важи за всеки.
Лъчезар Тодоров, Национален борд по туризъм: Ако проектът за промяна е лобистки, то според мен той е в защита на потребителите. Защото в момента действително не съществува механизъм, по който дори Комисията за защита на потребителите би могла да интервенира в някакви случаи на недоволство от получената услуга.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фирми и физически лица дължат над 6 млн. лв. на Община Банско
Фирми и физически лица дължат над 6 млн. лв. на Община Банско
Корнелия Нинова: Стефан Данаилов беше вселена от талант, емоция и мъдрост
Корнелия Нинова: Стефан Данаилов беше вселена от талант, емоция и мъдрост