НОВИНИ

Новите винетки в продажба от утре

От утре започва продажбата на новите, по-скъпи винетки. На пазара ще бъдат пуснати 2 млн. стикера за 2016 година. Новите винетки бяха показани в Пътната агенция. Те са с по-ярък дизайн и по-лесно разпознаваеми от контролните органи.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова Оператор Анна Андреева
15:43, 14.12.2015
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

За фон са използвани архитектурно-исторически паметници като Шипка и Рилския манастир. Винетките са направени с нова технология и имат нови защити. От агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че в търговската мрежа ще има достатъчно седмични и месечни винетки и за тази година, за да може хората спокойно да пътуват по Коледните и Новогодишни празници.

От следващата година цената на годишната винетка за леките коли става 97 лева, месечната - 30 лева, а седмичната - 15 лева. Цените се вдигат, защото приходите от винетки досега не са достатъчни за възстановяване на пътната мрежа.

Лиляна Павлова, министър на Регионалното развитие и благоустройството: Закупуването на винетка дава права и възможност да се ползва една услуга. Който пътува и желае да пътува по републиканските пътища, трябва да заплати своята винетка, ако има желание да пътува. Тя не е задължителна, това е избор. Колкото повече приходи има, с толкова повече инвестиции ще могат да бъдат направени в пътищата, които са в незадоволително състояние.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция след изборите
Франция след изборите
Египетските власти  продължават разследването за руския самолет А 321
Египетските власти продължават разследването за руския самолет А 321