НОВИНИ

Новият дом на Темида - готов до края на март

До края на месеца завършва ремонтът на сградата, в която ще се настани част от Районния съд и прокуратура. До ноември предстои помещенията да бъдат обзаведени и да започне обслужването на граждани.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
20:33, 04.03.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Новата сграда на Районния съд и прокуратура на булевард "Скобелев" ще бъде най-модерната съдебна сграда у нас. Само в по-ниската част има 34 съдебни зали и 59 кабинета за магистратите. Отделени са служебни коридори за преминаване на арестантите има и специална зала за разпити на деца.

"Тук имаше един кинотеатър, който разрушихме и построихме 2 етажа, на които са разположени тези съдебни зали", показа инж Мирослав Гочев, технически ръководител.

В просторното фоайе, което гледа към булевард "Скоболев", ще бъдат разположени регистратурите и гишетата за обслужване на гражданите.

"Регистратура на прокуратурата, регистратура на съда, съдебни деловодства, деловодства напрокуратурата, банков салон, копирен център", разказа още Георги Тодоров.

След предаването на сградата предстои обявяване на обществена поръчка за обзавеждане и оборудване. Магистратите настояват за по-мощни компютри.

"Каквото искате и електронно правосъдие да внедрите, да знаем, че това отговаря на изискванията този хардуеър. Т.е. няма да има оправдания от сорта "Не можем да изпълним нещо, защото компютрите са ни слаби", обясни Методи Лалов, председател на СРС.

Планирания автомобилен подход към булевард "Скобелев" засега се отлага заради строежа на метрото. Достъпът до подземният паркинг с над 500 места ще бъде през малките странични улички. През ноември се очаква магистратите да започнат да работа с граждани в новата сграда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дрон едва не свалил пътнически самолет
Дрон едва не свалил пътнически самолет
Профилактиката – първа стъпка в борбата с рака на дебелото черво
Профилактиката – първа стъпка в борбата с рака на дебелото черво