НОВИНИ

Новият филм на Иглика Трифонова с премиера на София Филм Фест

Иглика Трифонова отново с изненада на Международния София Филм Фест. На 10 март, в кино "Люмиер" е премиерата на новия й филм - "Асансьор за пациенти".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
13:34, 16.02.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още
новият филм иглика трифонова премиера софия филм фест

20-то, юбилейно издание на София Филм Фест беше открито с филма на Иглика Трифонова "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син". Сега на най-големия български кинофорум премиера ще направи новата й екранна история."Асансьор за пациенти" е сред акцентите на фестивалната програма. Един болничен асансьор става място на съдбодносна среща. Иглика Трифонова залага на актьорската емоция и импровизация.

Иглика Трифонова:"Работихме в голяма възбуда и решихме да отидем още по-далеч - всеки от актьорите вложи в ролята си нещо лично. Получи се особено, интимно вграждане в драматургията на филма. Актьорите са не само интерпретатори, а и обекти на изследване - същински герои..."

Христо Гърбов, Светлана Янчева, Бойка Велкова, Ангелина Славова, Йордан Биков си партнират с младите актьори Слава Дойчева, Мак Маринов, Александър Бенев и Тихомир Паунов.

Иглика Трифонова:"Нямам търпение да споделя с публиката актьорското присъствие на тези талантливи хора...”

Дългогодишният продуцент на филмите на Иглика Трифонова - Росица Вълканова, която участва на София Филм Фест и с „Безбог”, носител на голямата награда на фестивала в Локарно застава и зад този проект. Оператор е Крум Родригес, а музикалната картина сътворява Васил Гюров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джъстин Трюдо: Целият свят има нужда от силен ЕС
Джъстин Трюдо: Целият свят има нужда от силен ЕС
Бойко Борисов пред бизнеса: Трудно ще се направи нов кабинет
Бойко Борисов пред бизнеса: Трудно ще се направи нов кабинет