Филмът на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд", с участието на Леонардо ди Каприо и Брад Пит влезе в конкурсната програма на филмовия фестивал в Кан. Това бе съобщено на сайта на фестивала.

© БГНЕС
Обявиха филмите в програмата на фестивала в Кан

Обявиха филмите в програмата на фестивала в Кан

Организаторите на международния филмов фестивал в Кан обявиха филмите, които ще се състезават за "Златна палма" тази година. 72-рото издание на фестив...

Сред 19-те филма, които ще се състезават в официалната програма са новите филми на Педро Алмодовар, Ксавие Долан, братята Дарден, Терънс Малик, Кен Лоуч, Корнелиу Порумбой, Марко Берлоко и др.


© БГНЕС

Днес пресслужбата на фестивала обяви, че лентата на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд" ще състезава с тях в конкурса. Филмът разказва за събития от залеза на "златния век" на Холивуд, през 1969 г. Режисьорът е успял да приключи постпродукцията навреме, за да бъде добавен в селекцията.

Главните герои са известният актьор Рик Далтън и неговия дубльор Клиф Бут. Ролите се изпълняват от Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Марго Роби и други.

В конкурсната програма е включена и втората част на филма на Абделатиф Кешиш "Мектуб, моя любов".

Тазгодишният филмов фестивал в Кан ще се проведе от 14 до 25 май. Той ще бъде открит с филма на Джим Джармуш "Мъртвите не умират".

​Ален Делон ще получи почетна "Златна палма" на кинофестивала в Кан

​Ален Делон ще получи почетна "Златна палма" на кинофестивала в Кан

Звездата на филмите "Роко и неговите братя", "Самураят" и "Гепардът" - френският актьор Ален Делон, е носителят на почетната "Златна палма" на тазгоди...