НОВИНИ

Новият филм на Тери Гилиъм с премиера на фестивала CineLibri

Новият, дългоочакван филм на Тери Гилиъм - "Човекът, който уби Дон Кихот", ще бъде представен за първи път в България на кино-литературния фестивал CineLibri - 2018. Премиерата е на 16 октомври в зала 1 на НДК от 19.00 ч., съобщават организаторите.

Новият филм на Тери Гилиъм с премиера на фестивала CineLibri
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 03.09.2018
Чете се за: 00:49 мин.
Още
;

Преди прожекцията ще бъде обявен победителят в конкурсната програма на фестивала, който ще получи награда за най-добра екранизация. Ранните билети с 25 на сто намаление вече са в продажба - само за две седмици, после ще се предлагат на обичайните цени, отбелязват от екипа.

"Човекът, който уби Дон Кихот" (2018) държи в напрежение ценителите на киното и литературата вече близо две десетилетия. След невероятни перипетии около заснемането на филма, превърнал се в ода за лудата творческа страст, той ще бъде излъчен и у нас - броени седмици след премиерата му на фестивали като Кан, Мелбърн и Карлови Вари.

В продукцията циничният рекламист Тоби заминава за Испания. По време на снимки среща циганка, която му дава копие на странен филм. Тоби се отправя на път, но възрастен испански обущар, който си въобразява, че е Дон Кихот, го обърква с оръженосеца Санчо Панса.

За режисьора на реклами илюзията и реалността стават неразличими. По пътя от днешен Лондон към Ла Манча от 17-и в., в комично и все по-сюрреалистично приключение, Тоби е принуден да се изправи срещу трагичните последици от филм, който е направил на младини.

"Човекът, който уби Дон Кихот" е по мотиви от романа "Дон Кихот" на Сервантес - една от най-значимите творби в световната литература. Сценаристи са Тери Гилиъм и Тони Грисони. Дон Кихот и Санчо Панса са Джонатан Прайс и Адам Драйвър. Участват и Стелан Скарсгард, Олга Куриленко, Серхи Лопес, Джорди Мола, Роси де Палма и други.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алфа Рисърч: 61% от българите подкрепят трите министерски оставки
"Алфа Рисърч": 61% от българите подкрепят трите министерски оставки
Мъж нападна туристи в плажен бар на о-в Майорка
Мъж нападна туристи в плажен бар на о-в Майорка