НОВИНИ

Новият iPhone 7 се взриви в ръцете на мъж в Китай

Новият смартфон айФон 7 (iPhone 7) на американската компания Епъл (Apple) се взриви в Китай в ръцете на собственик, съобщи днес на сайта си в. "Чайна дейли", цитиран от ТАСС. Жителят на град Чжънчжоу (столица на провинция Хънан, Централен Китай) разказал, че телефонът експлодирал, когато се опитал да заснеме видеоклип с него. Устройството се разпаднало на две части, а мъжът получил незначителни наранявания на ръцете и лицето.

bnt avatar logo
от БТА
10:09, 12.10.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
новият iphone взриви ръцете мъж китай

Според информация в медиите китайското подразделение на Епъл вече е докладвало за инцидента на централата в САЩ. Проблеми с взривове има и основният конкурент на Епъл - Самсунг електроникс (Samsung Electronics). През септември Самсунг обяви масово изтегляне на и спря продажбите на Галакси ноут 7 (Galaxy Note 7) заради установен проблем с батериите, които могат да експлодират спонтанно, припомня ТАСС. Компанията понесе загуби за около 1 милиард долара, като междувременно преустанови и производството на модела. Китайските медии обаче отбелязват, че случаят с айФон 7 се различава от инцидентите с телефоните на Самсунг, тъй като батерията не е повредена при взрива.

Вчера южнокорейската компания съгласува с китайското Държавно управление за контрол на качеството, инспекции и поставяне под карантина план за изтеглянето на 191 000 смартфона Галакси Ноут 7 във връзка с проблема с прегряването им. Потребителите могат да получат пълната стойност при отказ от смартфона или да го заменят с други модели на Самсунг. Компанията покрива разликата в стойността и осигурява на клиента ваучер за 300 юана (44,7 долара). През септември в Китай вече бяха изтеглени 1858 Галакси Ноут 7.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителни фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ и оставиха близо 5000 клиенти без ток
Строителни фирми скъсаха кабели на ЧЕЗ и оставиха близо 5000 клиенти без ток
Сблъсъци между армията и мюсюлмански бунтовници в Мианмар
Сблъсъци между армията и мюсюлмански бунтовници в Мианмар