НОВИНИ

Корнелия Нинова пред БНТ: БСП ще бъде категорична алтернатива за България

Корнелия Нинова даде първото си интервю за БНТ като председател на БСП.

bnt avatar logo
от БНТ
20:10, 08.05.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на БСП: Имаме две групи задачи - партийни и държавни. Партийните - да започнем промяна в организационното състояние на партията. Срещи в цялата страна с общинските структури, обсъждане на проблемите им и решаване на тези проблеми. Отваряне на вратите на Позитано 20, нашата централа, към структури на млади, съюзи на пенсионери, на офицери от запаса, синдикати, студенти. Предвиждаме да ги поканим може би след една седмица на разговори при нас за решаване на общите ни проблеми в лявото и общите проблеми, които стоят пред хората на България. Разбира се, сплотеност и единство оттук нататък. Допуснахме в кампанията някои противоречия, имаше напрежение, вярвам, че това с днешна дата приключи и от утре единни тръгваме в този общ път. И една група проблеми, които наричам държавни - опозиция - сериозна, ясна, категорична и бърза по всички важни теми в страната. И изготвяне на алтернатива - нарекохме е национален, алтернативен план за България. Секторно ние трябва да предложим своята категорична алтернатива на България, защото много хора не харесват това, което се случва, но нямат възможност за избор в момента, ние ще им дадем тази възможност.
БНТ: С Бойко Борисов често кръстосвате шпаги, сега като лидери как ще продъпжат отношенията ви?
Корнелия Нинова: Ще му е още по-тежко. Продължаваме. Иска ни се, на целия екип и на хората, които са зад мен, да превърнем парламентарната група в силна, ударна, аргументирана, ясна, кратка и категорична опозиция. По всяка тема ще има нашия отпор, ако тя е вредна за България.
Благодаря на всички, които ме подкрепиха, и на българите, които вярват, че може лява силна партия да помогне на България - ще я имате.

Как протече изборът за лидерския пост на БСП вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раднево остава в протестна готовност
Раднево остава в протестна готовност
Мъж загина при тежка катастрофа край Смядово
Мъж загина при тежка катастрофа край Смядово