Новият премиер на Великобритания ще встъпи в длъжност на 24 юли, съобщи официален представител от канцеларията на министър-председателя. По-рано във вторник управляващата Консервативна партия обяви, че името на новия ѝ лидер и съответно премиер ще бъде съобщено на 23 юли, когато завърши процедурата по гласуването сред членовете.

Новият премиер ще встъпи в длъжност след обяд на 24 юли, казаха от Даунинг стрийт 10. Двама са претендентите за поста – бившият кмет на Лондон и бивш външен министър Борис Джонсън и външният министър Джерами Хънт. До момента на избирането на нов лидер, премиер на Великобритания остава Тереза Мей.

Кралица Елизабет Втора ще даде мандат на новия министър-председател да състави правителство. Процесът на назначаване на министрите ще бъде бърз – кандидатурите на членовете на кабинета не трябва да бъдат гласувани от парламента.

Борис Джонсън и Джереми Хънт ще се борят за поста на Тереза Мей

Борис Джонсън и Джереми Хънт ще се борят за поста на Тереза Мей

Борис Джонсън и Джереми Хънт са двамата претенденти, които ще се борят за лидерския пост в британската Консервативна партия. Един от тях ще наследи Те...