НОВИНИ

Новият вицепремиер ще работи за повишаване на доходите

След като беше избрана за вицепремиер, Марияна Николова заяви, че ще работи за повишаването на доходите, за развитие на икономиката и за решаване на демографските проблеми. Готова е да се срещне с майките на децата с увреждания, за да обсъдят важните за тях въпроси. А досегашният вицепремиер Валери Симеонов изобщо не влезе в пленарната зала,където се обсъждаше оставката му.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:10, 21.11.2018
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

Досегашният вицепремиер Валери Сименов пристигна в Народното събрание още преди началото на дебата, но изобщо не влезе в пленарната зала,където се обсъждаше оставката му. През цялото време остана пред телевизора в кабинета на председателя на парламента Цвета Караянчева. Веднага след гласуването, той бързо напусна Народното събрание.

- Г-н Симеонов, защо не присъствахте в залата?
- Защо, трябва ли да присъствам?
- Гласува се вашата оставка?
- Е и, ще помогне или ще попречи на това?
- След тази оставка малката коалиция по-сплотена ли е?
- Надявам се да е по-сплотена.
;

Николова уточни, че тепърва ще разбере от премиера Борисов дали ще има същите отговорности като предшественика ѝ Валери Симеонов. Поиска две седмици толеранс, за да се ориентира в конкретната работа.А на въпрос за отношенията и към майките на деца с увреждания показа готовност да се срещне с тях.

Марияна Николова - вицепремиер: Аз съм майка на първо място. Ако ресорът на отговорност е свързан с Държавна агенция за закрила на детето, която досега беше ресорна отговорност на вицепремиера по икономическа и демографска политика, аз ще искам да ми бъдат представени конкретни мерки и конкретни въпроси, които касаят здравето на детето, защото нашите деца трябва да бъдат здрави на първо място.
;

Николова предвижда да се срещне с работодатели, синдикати, браншови организаци и кметове, за да обсъдят вариантите за предоляване на дисбаланса на доходите в различните региони на страната. Не възнамерява лично да проверява децибелите на шума по курортите, но заяви, че не одобрява шумните прояви.

Марияна Николова - вицепремиер: Аз считам, че имам подкрепата на кабинета и считам, че ще има приемственост по отношение на последователната политика, която правителството на РБ води за изпълнение на правителствената програма.

По повод различни медийни публикации разясни, че не е членувала в политическа партия и не е била телевизионна водеща, а преди година е била член на Софийската адвокатската колегия. На поста началник на кабинета на Валери Симеонв е избрана след конкурс между 10 кандидати.

;

Новият вицепремиер Марияна Николова деликатно избегна отговора на въпроса за отказа на Атака да я подкрепи за поста, на който беше избрана. Показа готовност да работи с всички народни представители. Каза, че за поста е предложена от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Марияна Николова - вицепремиер: Не мога да коментирам представителите на „Атака“ в момента. Това,което мога да кажа, че аз съм излъчена като вицепреимер от коалиция ОП и съм избрана от НС.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтеглиха локомотива, който се вряза в паднала скала в Кресненското дефиле
Изтеглиха локомотива, който се вряза в паднала скала в Кресненското дефиле
Избраха южнокореец за нов шеф на Интерпол
Избраха южнокореец за нов шеф на Интерпол