Първа знакова среща на новия министър на вътрешните работи Младен Маринов с представители на синдикалните организации в МВР. На нея служителите на МВР поставиха три неотложни проблема за решаване.

Близо час продължи срещата между новия вътрешен министър и синдикатите. След нея Младен Маринов заяви, че не е била по конкретни теми, тъй като е първата от много следващи, които той ще провежда с профсъюзните организации. Той открои два важни проблема, които трябва да бъдат решени - униформите и административната тежест във ведомството и всички негови структури по места.


Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Започваме първо от законодателните промени, знаете това се обсъжда отдавна. Имаме съвпадение по отношение на част от социалните пакети, имаме съвпадение в чисто практически приложения на документооборот, административна тежест, униформеното облекло заема също голям процент от въпросите, които трябва да решаваме - това са общите неща.
© БТА

От своя страна, синдикатите заявиха, че няма дадат време, в което новият вътрешен министър да се ориентира в обстановката, тъй като е човек от кариерата и е израснал е в йерархията от най-ниското ниво до най-високия пост. Но и те видяха 3 важни задачи, които трябва да бъдат решени в най-скоро време.


Валентин Попов, председател на СФСМВР: Хроничното недофинансиране на министерството - първо, мотивацията на служителите - въпрос, по който може и трябва много да се работи. И трето - факта, че поне досега министерството се ръководеше не от политици, а от чиновници. От тук нататък всичко е в негови ръце и поне по тези три проблема ще има пълното ми съдействие и подкрепа.
Младен Маринов: Приоритет ще ми бъде обучението с практическа насоченост в МВР

Младен Маринов: Приоритет ще ми бъде обучението с практическа насоченост в МВР

В МВР трябва да има реформи и ще продължи да има, но трябва да продължим укрепване на системата на професионалната структура. Акцент и приоритет ще ми...