Дончо Барбалов заема мястото на подалия оставка Евгени Крусев като зам.-кмет по транспорта. Това съобщи на заседанието на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова. Барбалов ще трябва да продължи работата върху всички обекти в сектора "Транспорт и транспортна инфраструктура". Първият ангажимент, който новият временен кмет по траспорт пое е проверка на ремонта на ул. "Граф Игнатиев".Още новини от общинския съвет, вижте в репортажа на Карина Караньотова.

С новата длъжност Дончо Брабалов поема общо три направления в Столичната община. Освен за финансите и здравеопазването, сега той ще отговаря и за всички проекти свързани с ремонтите и градския транспорт.

Първата му работа като транспортен кмет беше да провери ограничителите на трамвайното трасе на ул. "Граф Игнатиев", който предизвикаха подигравки в социалните мрежи.

Дончо Барбалов: Що се отнася до тези триъгълни призми, не мога в момента да кажа, но това което ще направя, е още днеска да отида на място заедно със строителната фирма, с надзора. Все пак това се е появило по някаква причина, да разберем защо е взето това решение.

Евгени Крусев подаде оставка във вторник, след като беше призован от прокуратурата. Разследването е заради подменен в хода на работата материал, използван за виброизолация на релсите при ремонта на ул. "Граф Игнатиев". По случая кметът на София е възложила проверка.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Проверката трябваше да изясни защо е била нужна промяна, кой я е направил, комисия от 29 члена са положили своя подпис, колко важна е била тази промяна .Но пак казвам компетентните органи преценяват, решават!

На днешното общинско заседание беше одобрено и предложението на Йорданка Фандъкова "Зеления билет" в столицата да се пуска и при жълт код за мъгла.

Лорита Радева, председател на Комисията по екология към Столичната община: Хората възприемат малко негативно този двудневен срок, който изчакахме, затова новата промяна, насочва към използване на данни от НИМХ.

По-евтиният билет ще се пуска и при прогноза за температурна инверсия и други предпоставки за задържане на фините прахови частици над София.

Дончо Барбалов ще бъде и.д. заместник-кмет по транспорта на София

Дончо Барбалов ще бъде и.д. заместник-кмет по транспорта на София

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов ще изпълнява задълженията на подалия оставка Евгени Крусев, който е проверяван от прокуратурата във връзка с...