НОВИНИ

Ново дясно обединение беше създадено днес

Ново дясно обединение беше създадено днес под името „Демократична България“. Лидерите на ДСБ, „Да, България“ и „Зелените“ се надяват проектът да бъде алтернатива на сегашното управление и към него да привлекат още опозиционни партии.Репортаж на Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:42, 12.04.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Познати лица от познати партии заложиха на ново начало с надежда да възкресят десницата. След краха на последния вот се надяват този път да имат успех.

Атанас Атанасов - председател на ДСБ: Днес е един добър ден за българската демокрация. Миналата година не бяхме заедно, разочаровахме нашите избиратели, важното е обаче, че сега сме заедно. Да поправим тази грешка, която допуснахме.

Обединението на тези 3 формации не е достатъчно, съзнават лидерите им.

Христо Иванов, председател на ПП „Движение Да, България“: Гледаме на това като на арматура, гледаме на това като поставяне на първа стъпка. Днес се събираме не само ,за да влезем в следващия парламент и в него да има реална опозиция на този модел. Събираме се, за да заменим тази власт с друга, по-добра.
;

В декларация, от „Демократична България“ казват, че са опозиция на установения от ГЕРБ, БСП и ДПС корупционен модел на управление.

Владислав Панев - ПП „Зелените“: Добруването и просперитетът няма да се случат с еврофондове и политици, които са се впили като пиявици в тях. А чрез разхлабването на хватката на икономическия живот от схемите на властта.

Създаденият днес съюз тепърва ще се разраства.

Атанас Атанасов - председател на ДСБ: Ще разговаряме с всички политически сили, които имат ясно изразено опозиционно отношение към тази власт.

Ще преговарят и със СДС и ДБГ.

Христо Иванов, председател на ПП „Движение Да, България“: Това обединение е насочено преди всичко към парламентарните избори и към тяхното предизвикване, защото това е инструментът за предизвикване на промените, които ние си поставяме за цел, но разбира се, ние ще се явим заедно и на европейски, и на местни избори.

Смятат да предлагат алтернативни решения, а не само да критикуват властта. Надяват се на подкрепа от хората с демократични убеждения, които искат да запазят евроатлантическия избор на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко българи живеят в Германия и какви са шансовете им на трудовия пазар?
Колко българи живеят в Германия и какви са шансовете им на трудовия пазар?
Съдът в Страсбург разглежда две от жалбите на Симеон Сакскобурготски
Съдът в Страсбург разглежда две от жалбите на Симеон Сакскобурготски