НОВИНИ

Ново издание на готварската книга на Салвадор Дали

Книгата ще бъде преиздадена за първи път от 40 години и се очаква да стане коледен хит.

bnt avatar logo
от Калоян Лулчев
13:00, 12.10.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
ново издание готварската книга салвадор дали
"Вечерите на Гала" е посветена на вкусовите удоволствия. Ако сте последователи на някои от онези броячи на калории, които превръщат удоволствието от яденето във форма на наказание, затворете тази книга веднага. Тя е прекалено жива, прекалено агресивна и прекалено нагла за вас" Салвадор Дали

Храната и сюрреализма са перфектните любовници. Пищните вечерни партита на Салвадор Дали и неговата жена, и муза Гала са легендарни. За наш късмет, Дали издава готварска книга през 1973, "Вечерите на Гала". Тя разкрива някои от чувствителните, въображаеми и екзотични елементи, които са правели тези събирания уникални.

Смята се, че от първото издание са оцелели само 400 екземпляра, но почитателите на изкуството отдавна знаят за нейното съществуване.

Новото издание съдържа всичките 136 рецепти в 12 глави, специално илюстрирани от Дали. Илюстрациите и рецептите са допълнени от екстравагантните размишления върху неща като вечерните разговори: "Челюстта е най-добрият инструмент за сграбчване на философски знания".

Въпреки че екстравагантната готварска книга излиза чак на 20 ноември, тя вече заема първото място в класацията на британския Амазон за "забавни празнични готварски издания".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кораб за сеизмични проучвания пристигна във Варна (СНИМКИ)
Кораб за сеизмични проучвания пристигна във Варна (СНИМКИ)
Оптимизиране или закриване на 40 от метеорологичните станции в страната?
Оптимизиране или закриване на 40 от метеорологичните станции в страната?