НОВИНИ

Ново огнище на птичи грип в Хасковска област

Поредното огнище на птичи грип е установено в Хасковска област. 25 хиляди патици ще бъдат унищожени в село Въгларово, съобщават от Областната дирекция по безопасност на храните. През седмицата бяха регистрирани огнища в селата Малево, Манастир и Доситеево. Вече са унищожени 80 хиляди птици в птицеферма от Хасково.

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 15.01.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Приетите мерки включват осъществяване на постоянен ветеринарномедицински контрол в птицевъдните обекти за спазване на изискванията за биосигурност. Държавните лесничейства и ловно-рибарските сдружения трябва да контролират за наличие на болни или умрели диви мигриращи птици и при наличие на такива, да ги предават на най-близката ветеринарна служба.

Собствениците на домашни кокошки, гъски и патици, отглеждани на закрито, също трябва да спазват противоепидемични мерки - да не допускат излизането на птиците извън дворовете на обектите, както и контакт с диви птици. Фуражът трябва да се съхранява в закрити помещения. Забранява се продажбата на домашни или други птици на нерегламентирани пазари на територията на общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да получим обезщетение, ако заради лошо време не отидем на работа?
Как да получим обезщетение, ако заради лошо време не отидем на работа?
Откриха голямо количество контрабандни цигари
Откриха голямо количество контрабандни цигари