НОВИНИ

Ново покритие предпазва яхти от корозия

Израелски учен представи за първи път в България иноватинво покритие на яхти. Уникалният продукт предпазва корпуса на лодките от корозия за период от 2 до 5 години. За сравнение досегашните продукти пазят плавателните съдове от агресивната морска среда за не повече от 6 до 10 месеца.

bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 10.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според Елат Негри нанопокритието не се влияе от околната среда и осигурява изключителна защита на лодката от вода, корозия, надраскване и заледяване.

Елат Негри - представител на компанията: "Продуктът притежава феноменални свойства като дишане, прозрачност, устойчивост на масло и на влиянието на морската вода. Той е направен от естествени материали, които не са вредни за здравето. Нанопокритието има уникалното свойство да намалява топлината и радиацията само чрез нанасяне на един покривен слой върху корпуса на яхтата.”

Резултатът е спестяване пари и време за ремонт и повишава бързината на лодките.

Юлиян Гендов - собственик на яхти: “Към корпуса не прилепват никакви микроорганизми, нито водорасли. От своя страна това дава едно предимство по отношение на скоростта на плавателния съд. Когато няма обрастване, съответно и скоростта е по-голяма."

Освен за яхти откритието, представено във Варна, може да се използва и за антимикробно покритие в лаборатории, химически контейнери, върху стоманени сгради и пристанищна техника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България предаде на Турция издирван за връзки с Фетхуллах Гюлен
България предаде на Турция издирван за връзки с Фетхуллах Гюлен
Майчин дом получи дарение за следене на най-уязвимите новородени
"Майчин дом" получи дарение за следене на най-уязвимите новородени