НОВИНИ

"Ново попълнение" в дипломатическата служба на Великобритания

Британският Форин офис назначи уличен котарак, за да се бори с мишките в прочутата сграда на министерството в Лондон. Длъжността му е главен преследвач на мишки и ще помага на служителите, които се грижат за премахването на плъховете и други вредители.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
13:37, 14.04.2016
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Новият член на дипломатическата служба идва от лондонски приют за животни. Там попаднал през март, след като го намерили на улицата гладен и измършавял. Тъй като нямал чип, издирването на стопаните му било невъзможно. Но ето, че за него започва нова бляскава кариера. Атестациите от приюта са отлични - дружелюбен, обича компанията на хора и да го чешат под брадичката. На новото поприще котаракът ще се казва Палмерстън - на името на лорда, премиер и първи дипломат на страната във викторианската епоха през 19-ти век.

Нямаме вечни съюзници и нямаме постоянни врагове. Нашите интереси са вечни и постоянни и наш дълг е да следваме тези интереси. Това е една от прочутите фрази на Палмерстън, който утвърждава Обединеното кралство като доминираща световна сила.

;

Работодателите на новия Палмерстън се надяват приносът му в работата да е така забележителен като на прочутия му предшественик. Котаракът ще се радва на себеподобна компания много наблизо. Внушителните стари сгради на държавните институции в Лондон често имат проблем с плъховете и затова и котки.

В резиденцията на премиера на Даунинг стрийт живее Лари, преди това питомец на същия приют като Палмерстън. Той често се вижда в новинарските репортажи от входа на резиденцията. Лари е на прочутия адрес от 2011 година. Според премиера Дейвид Камерън, той работи усърдно по задачите си да гони мишките. И още за Лари - по принцип не обичал мъже, но се държал приятелски с американския президент Обама. Не е ясно дали Палместън ще се включи в социалните мрежи като Лари, който има неофициален профил в Туитър и 47500 последователи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин смята Турция за приятелска страна
Путин смята Турция за приятелска страна
Бойко Борисов: Никога не сме отричали, че има корупция
Бойко Борисов: Никога не сме отричали, че има корупция