НОВИНИ

Ново примирие в Украйна договориха външните министри от "нормандската четворка"

Примирие от понеделник договори "Нормандската четворка" в Мюнхен. На завършилата там международна конференция по сигурността американският сенатор Линдзи Греъм се обяви за нови санкции срещу Русия. Преговорите по Сирия в Женева се подновяват на 23-ти февруари. Специалният пратеник на ООН Стефан де Мистура не очаква пробив заради липса на яснота в американската позиция.

bnt avatar logo
от БНТ
20:10, 19.02.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света

Берлин и Париж не виждат алтернатива на Минските споразумения за прекратяване на насилието. Решението на Русия да признае личните документи, издадени в серапатистките републики не е било обсъждано, съобщи Москва.

Представителят на Киев изрази неудовлетворение от резултатите на преговорите. На конференцията, която приключи днес, американският сенатор Линдзи Греъм призова "Русия да бъде сритана отзад" с нови санкции в Конгреса, включително заради намеса в американските избори.

Преговорите по другата голяма криза - Сирия, започват на 23 февруари в Женева след 9-месечна пауза.

В Мюнхен пратеникът на ООН Стефан де Мистура даде да се разбере, че пробив не може да се очаква заради неясната американската политика по кризата и по отношенията с Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият ансамбъл на България с първи златен медал
Новият ансамбъл на България с първи златен медал
Радев: Левски е онзи хоризонт, към който всички трябва да гледаме с надеждa
Радев: Левски е онзи хоризонт, към който всички трябва да гледаме с надеждa