НОВИНИ

Ново съоръжение на ЧЕЗ захранва столичните райони Панчарево и Кокаляне

"ЧЕЗ Разпределение България" въведе в експлоатация днес възлова станция, която захранва Панчарево и Кокаляне с електроенергия, съобщиха от електроразпределителното дружество.

bnt avatar logo
от БТА
14:10, 23.11.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
ново съоръжение чез захранва столичните райони панчарево кокаляне

В станцията през ноември компанията е монтирала последно поколение оборудване. Съоръжението е автоматизирано и ще позволява и резервиране на електрозахранването при евентуални смущения. Това ще минимизира броя на засегнатите потребители и ще доведе до намаляване на времетраенето на паузите без електрозахранване. Инвестицията е на стойност 370 хил. лв. Общо в района компанията инвестира 914 хил. лв.

Компанията е започнала и автоматизация на електрическата мрежа чрез монтирането на дистанционно управляеми апарати върху електропроводите. Уредите позволяват по-бързата локализация на авариите по мрежата. Новите устройства дават възможност за ремонт на отделни части, без да се изключва целият електропровод. В района вече са монтирани четири дистанционно управляеми апарата, предстои монтиране на още един. Общата им стойност възлиза на 150 хил. лв. Компанията монтира и сигнализатори, които предават дистанционно информация за състоянието на мрежата.

Като част от подготовката за зимния сезон в Панчарево и Кокаляне компанията е направила необходимите ремонти по въздушните електропроводи, включително подмяна на проводници, на над 100 изолатора, реконструирана е мрежа ниско напрежение, а извършването на просеки в района продължава. Всички трафопостове са диагностицирани и подготвени за зимния сезон.

Изпълнението на проектите в Панчарево и Кокаляне налагат прекъсвания на електрозахранването за планираните ремонти, както и кратковременни оперативни превключвания нощем, за да се подготвят съоръженията за работа. Ремонтите ще продължат до средата на декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отнемат временно регистрацията на автомобил с опасна техническа неизправност
Отнемат временно регистрацията на автомобил с опасна техническа неизправност
България и Македония ще работят за подобряване на туристическия поток помежду си
България и Македония ще работят за подобряване на туристическия поток помежду си