НОВИНИ

Издигат ново заграждение на македонско-гръцката граница

Македонската армия е започнала да строи ново телено заграждение, паралелно на вече изграденото в неутралната зона по границата с Гърция. Заграждението е в района на контролно пропускателния пункт Гевгелия - Идомени, през който става преминаването на бежанци на македонска територия, съобщава гръцкият в. "Катимерини".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:00, 08.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
издигат ново заграждение македонско гръцката граница

Македонски източници допълват, че новата ограда ще бъде дълга 37-километра и ще се намира само на пет метра от досегашната, вдигната през ноември. Това се прави с цел да се даде повече време на полицията да реагира при опити на икономическите мигранти, на които не им е разрешено да преминават границата, да влязат на македонска територия.

Новото телено заграждение е в рамките на обявените от македонските власти намерения за засилване на контрола по границата при преминаването на бежанците, посочва "Катимерини".

През ноември миналата година Македония построи телена ограда в района на пункта Гевгелия - Идомени с мотива, че тя се налага, за да има едно основно място, през което да става преминаването на бежанците. Телената ограда бе разширена и на други места по граничната бразда между Гърция и Македония, като нейната дължина възлиза вече на около 35 километра.

Според македонски медии телта е била доставена от Унгария, пише още в."Катимерини".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Адел е най-успешната изпълнителка за 2015 година
​Адел е най-успешната изпълнителка за 2015 година
Хаити остана без президент
Хаити остана без президент