НОВИНИ

Ново видео представя постиженията на България по време на европредседателството

Какво постигна България по време на първото си председателство на Съвета на Европейския съюз? Работата през последните шест месеца и напредъкът по досиетата обобщава четвъртият и последен видеоклип за Българското председателство.

bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 13.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В него са събрани постиженията по четирите приоритета, които България си постави за периода начело на Съвета на Европейския съюз:

- Бъдещето на Европа и младите хора;

- Стабилна и сигурна Европа;

- Цифрова икономика и умения на бъдещето;

- Европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани.

В продължение на половин година страната ни беше основен посредник и двигател при взeмането на решенията от европейския дневен ред. През тези шест месеца българските министри и експерти водиха над 1900 заседания в София, Брюксел, Люксембург и Страсбург.

Само в София, с помощта на доброволците за председателството, бяха посрещнати над 34 000 делегати. Страната ни работи усилено по всички теми по пътя към единна, сигурна и дигитална Европа.

Като едно от най-големите постижения във видеото е представена Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се проведе в столицата на 17 май. Тогава европейските лидери приеха Декларацията от София, към която се присъединиха партньорите от Западните Балкани. Срещата създаде солидна основа за подкрепа и свързаност в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия няма да ратифицира споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада
Италия няма да ратифицира споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада
Стартира военноморското учение БРИЗ 2018
Стартира военноморското учение "БРИЗ 2018"