НОВИНИ

Много изненади в новогодишният концерт на Софийската опера

И тази година Софийската опера прави подарък на верните си почитатели. Новогодишният концерт на трупата е дългоочаквано събитие за меломаните. Бляскавият спектакъл събира по неповторим начин фрагменти от най-любимите оперни и балетни заглавия и създава истинско празнично настроение за публиката в залата. Всяка година спектакълът е различен, но винаги е подчинен на желанието да се даде красиво начало на Новата година. Репортаж на Миглена Стойчева и Недялко Данов.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
09:50, 31.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Кой отвлича солистите на Софийската опера и за кого ще пеят те в Новогодишната нощ?

Това е изненадата, около която се гради галаспектакъла тази година. Умело съчетаните фрагменти построяват един жизнерадостен разказ, който държи публиката в очакване до самия край на представлението. Ако през сезона акад. Пламен Карталов показва на почитателите на операта лицето си на човек, обърнал поглед към големите философски теми в оперния репертоар, то в концерта на 31 декември той доказва, че умее да се забавлява от живота и в това забавление да увлече артистите и публиката на Софийската опера. По традиция в новогодишната гала пеят и много гости. Тази година обаче фокусът е насочен в друга посока.

Акад. Пламен Карталов - директор на Софийската опера и балет: На първо място представяме 7 млади изпълнители, които ще участват в очакваната премиера на Янините девет братя от Пипков и те ще бъдат официално представени на нашата публика. Заедно с тях имаме гости от чужбина, които е една визитна картичка на нашия театър да показва и нови имена.

Онези, които са посрещали Новогодишната нощ в опера, знаят, че в този спектакъл като артист своя роля получава дори директора. Той често изненадва публиката с необичайна поява я като дядо Коледа, я като добър вълшебник. Какво ще е превъплъщението му тази година, ще разберат само тези, които ще започнат своя празник в Софийската опера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Половин милион българи празнуват тази нощ извън домовете си
Половин милион българи празнуват тази нощ извън домовете си
Първите новогодишни балове в Русе
Първите новогодишни балове в Русе