В първия ден от 2019 година НДК отново ще зарадва почитателите на класическата музика. Този път новогодишният концерт е посветен на "Магията на танца". Диригентът Емил Табаков ще поведе Фестивалния симфоничен оркестър и публиката в музикалното вълшебство.

София

Музикално пътешествие до Латинска Америка и срещи с малко познати у нас композитори. Нотите на Артуро Маркес и Алберто Хинастера ще владеят "Магията на танца" - с най-обичания по света мексикански "Danzon No2" и аржентински танц, вдъхновен от трудолюбието.

Емил Табаков, диригент: Аз се надявам, че това ще бъде интересно за публиката, защото лично за мен повторение на една и съща музика става безинтересно, колкото и да е хубава тя. Именно затова исках да разнообразим стиловете, авторите. Обикновено сме свикнали новогодишният концерт да е с виенска музика.

С произведение на Панчо Владигеров оркестърът ще почете 120-годишнината на големия ни композитор. Вагнер и Чайковски са сред добре познатите имена в концертната програма, а солист ще бъде френският флейтист Патрик Галоа.

Емил Табаков, диригент: Важното е музиката да е хубава, да е разбираема за публиката, която идва със специално отношение на този концерт. Радвам се, че това стана една традиция в България.

Началото е в 18:30 часа, а БНТ ще излъчи концерта на живо.