Най-новият член на шведското кралско семейство ще се казва Габриел, заяви дядо му, крал Карл XVI Густав, цитиран от ДПА.

© снимки: БТА

Кралят уточни също, че другите имена на новородения принц ще са Карл и Валтер. Новороденият внук на Карл XVI Густав ще носи титлата херцог на Даларна - "намигване" към майка му принцеса София, която произхожда от тази провинция, разположена северозападно от Стокхолм.

​Съпругата на принца на Швеция Карл Филип роди момченце

​Съпругата на принца на Швеция Карл Филип роди момченце

Шведският принц Карл Филип и съпругата му принцеса София станаха родители. Момченцето, чието име все още не е оповестено, тежи 3,6 килограма и е цели...

Бебето, появило се на бял свят миналата седмица, е вторият син на принц Карл Филип и принцеса София. Първият им син Александър е роден през 2016 г. 38-годишният Карл Филип се ожени за бившия модел София Хелквист, която е с 6 години по-млада от него, през юни 2015 г. След като се омъжи за принца, Хелквист получи титлите принцеса и херцогиня на Вармланд.

Шведският крал Карл XVI Густав на 70 години (ГАЛЕРИЯ)

Шведският крал Карл XVI Густав на 70 години (ГАЛЕРИЯ)

Шведският крал Карл Шестнадесети Густав навърши 70 години, но няма планове да се оттегля, въпреки че е преминал официалната пенсионна възраст, която в...

Принц Габриел е 6-ият внук на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия и е шести поред в наследяването на престола. Карл Филип е второто от трите деца на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия. Карл Филип има две сестри - престолонаследничката принцеса Виктория и принцеса Мадалена.