НОВИНИ

Новото лице на социалистите - говори Корнелия Нинова

Новоизбраният председател на БСП Корнелия Нинова в предаването "Още от деня".

новото лице социалистите говори корнелия нинова
bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 09.05.2016
Чете се за: 01:33 мин.
У нас

И исторически, и икономически Русия и Европа са свързани и само безотговорни политици може да ги противопоставят, каза Корнелия Нинова за това какво е 9 май и какво празнуваме днес.

В отговор на въпроса как се чувства в първите дни след избора й за лидер на БСП, първата жена начело на Социалистическата партия каза:

- Осъзнах какво ме чака

- Осъзнаването до какво води? - продължи водещият Димитър Цонев

- До мобилизация.

- Какво я чака БСП сега?

- Работа и успех.

И работата ще е първо по места, уточни Нинова и допълни: "имаме нужда от революция. Дали ще я направим - ще видим". Тя сподели, че ще търси "Комуникационна революция":

- Но имам предвид и вътре в партията помежду ни - между центъра и структурите, и между партията и хората в лявото извън БСП, които бихме искали да привлечем.

Тя каза че би искала екипи от БСП да се срещнат с всяка общинска структура

- Да определим три проблема, които ги тревожат и не могат да решат и да им предложим решение на тези три проблема. Да им дадем сила и енергия на тези структури за да тръгне отдолу енергията.

Обкръжението е най-важното, съгласи се Корнелия Нинова, вземайки повод от думите на Стефан данаилов на конгреса на БСП, уточнявайки че става дума за екип. Тя подчерта , че все още не е подбрала своя екип, а на въпроса подавали ли са й вече листчета с имена, тя каза, че това още не е ставало, но очаква и то да се случи. Има лобита в БСП призна Нинова, но не се ангажира да ги назове и още повече - как ще работи с тях и дали ще балансира между лобистки интереси

Идеите и политиките за тяхната реализация са обединителният център на БСП и на тази основа до края на годината ще разработят национален план - алтернатива на правителството на ГЕРБ, даде да се разбере новият лидер на БСП.

- Има тежка нужда от алтернатива в обществото, - подчерта Нинова. А на въпроса какво ще е бъдещето на "лагера на Михаил Миков", тя успокои хората, че "няма да има реваншизъм в партията" и призова "да търсим общото, да обединяваме и да вървим напред".

- Никой да не очаква някаква сеч или напрежение помежду ни, - каза Корнелия Нинова като преди това призова към разум, но и допълни, че Миков е човек с парламентарен опит и партията има нужда и от този опит. Тя откри още , че е предложила на Миков да бъде заместник-председател на партията, но той е отказал и тя възприема това като правото на всеки лидер да определи екипа си.

Начинът по който ще се изговарят нещата също ще е една от промените, даде да се разбере новият председател на БСП и поясни:

- Никога повече колегите ми няма да научават първо от телевизиите важните за партията неща. Първо ще ги научават в разговори помежду ни.

А на въпроса на водещия кога се е случвало това, тя отговори:

- Много пъти (...) Случвало се е да научаваме позиции на партията първо от медиите и след това да ги обсъждаме в парламентарната група.


Вижте тук цялото интервю с Корнелия Нинова в предаването "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
90-годишна русенка помни ужаса на войната
90-годишна русенка помни ужаса на войната
Черната статистика по пътищата продължи и днес
Черната статистика по пътищата продължи и днес