Тази година в надпреварата на евроизборите ще се включи листа с най-младите кандидати, участвали някога в евроизбори. Името на новото обединение е "Път на младите". Регистрацията му в ЦИК ще стане следващата седмица с подкрепата на НДСВ и партия "Новото време".

Това е най-младият отбор от кандидати, които ще търсят място в Европейския парламент. Всички са под 35. И държат да е ясно, че младостта не означава непременно липса на опит.

Никола Апостолов, част от листата "Път на младите": Мисля, че откъм опит със сигурност нивото на нашата листа е изключително високо и смятам, че хората, с които сме се събрали са изключително подготвени за това да представляват България в европейските институции.

Водач на листата е Румен Чолаков, председател на "Милениум" - клуб на младите българи в чужбина. (атмосфера от неговата реч) По-голямата част от кандидатите тук са юристи. Работили са и са учили в Европа и смятат, че има нещо, което й липсва.

Никола Апостолов, част от листата "Път на младите": Смятам, че на Европейския парламент му липсват свежи идеи, смелост и дързост.

Техен символ в изборите ще бъде кокичето.

Цветелина Кузманова, част от листата "Път на младите": Символ на надеждата, на промяната и на вярата в бъдещето.

И с намигване казват, че времето на розата и гербера е минало. Идвал редът на новото цвете.