НОВИНИ

Пускат до седмица източното разширение на Дунав мост

Новото разширение на Граничния пункт Дунав мост, което трябва да облекчи трафика, ще заработи до седмица. Трасетата за обработка на автомобили вече бяха изпробвани експериментално.

bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 08.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Изградената преди години и пустееща Източна зона на Граничния пункт Дунав мост беше ремонтирана с над милион и половина лева. На нея има 8 трасета - по 4 за обработка на идващите от Румъния автомобили и камиони. Очаква се след като заработи обновеният пропускателен пункт, опашките, които затрудняват движението, да намалеят. Нещо, за което настояват и стотици шофьори, включили се в онлайн петиция.

В момента за денонощие през Дунав мост преминават средно 3 700 превозни средства в двете посоки, а пътниците са над 7000 души. Статистиката сочи, че пунктът при Русе е най-натовареният на българо-румънската граница, като през летния сезон и по време на големите християнски празници броят на преминаващите автомобили и автобуси се увеличава почти три пъти.

Галин Григоров - областен управител на Русенска област: Конкретно с великденския трафик наистина ще бъде трудно и доста от пътуващите трябва да се заредят с търпение. Организацията гарантирано ще бъде на ниво, но толкова много автомобили при трасе, създадено преди 65 години за повече от 10 пъти по-малък трафик няма как да бъде решен проблема.

Затова и граждани, и институции са категорични, че решението на проблема е построяването на нов мост над река Дунав при Русе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се подобри ли сигурността след преместването на спирката в подлеза на НДК?
Ще се подобри ли сигурността след преместването на спирката в подлеза на НДК?
Тодор Кантарджиев: Западнонилската треска се очертава да е най-опасна през 2019г
Тодор Кантарджиев: Западнонилската треска се очертава да е най-опасна през 2019г