Депутатите гласуваха оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов и избраха Десислава Танева за негов заместник. Порожанов подаде оставката си вчера заради скандала с неправомерното използване на евросредства за изграждане на къщи за гости.

Вижте повече подробности от прякото включване на Марио Гаврилов.

Десислава Танева - министър на земеделието, храните и горите: Има много проблеми и с тях трябва да се справяме. Аз съм позната от предходния ми мандат в министерството, в браншовите организации, следвам политиките на открит диалог, програмата на ГЕРБ за настоящия мандат и в този смисъл, като стратегически намерения и действия, ще следвам тази програма.

Десислава Танева посочи, че Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер беше посочен в обява за къща за гости, ще бъде освободена от поста заместник-председател на ДФ „Земеделие“.

Според Танева няма нищо изненадващо в нейния избор за министър, защото през целия си професионален път се е занимавала само със земеделие.


Десислава Танева е новият министър на земеделието

Десислава Танева е новият министър на земеделието

Със 121 гласа "за" и без дебат в пленарната зала депутатите гласуваха оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и избрах...