Данаил Кирилов е новият правосъден министър. Той беше избран от депутатите в Народното събрание със 120 гласа "за" и 15 "против". Със същото решение народните представители освободиха от поста ѝ Цецка Цачева. Кирилов до този момент беше председател на правната комисия към парламента.

Вижте повече от прякото включване на Милена Кирова.

Веднага след като положи клетва като министър, Данаил Кирилов заяви, че ще следва изпълнението на приоритетите от последния мониторингов доклад за България.

Относно задачата, която му постави премиера Борисов, а именно промени в Антикорупционния закон, Кирилов обясни, че в работна група във вторник участвали и от Националното сдружение на общините. Решението: общинските съветници да подават подробна имуществена декларация.

Данаил Кирилов - министър на правосъдието: Аз ще кажа това което и премиерът подчерта. Законът трябва да се прилага равно за всички. По отношение на личните решения не бих коментирал на нито един. Смятам, че поведението на председателя на КОНПИ съответства на закона. Виждате че опозицията вече използва... което опровергава техните твърдения, че едва ли не няма контрол. Те са поискали процедура на лице ли са факти за нарушение на закона. ГЕРБ винаги реагират съобразно фактите и закона.
Данаил Кирилов положи клетва като правосъден министър

Данаил Кирилов положи клетва като правосъден министър

Депутатите гласуваха освобождаването на Цецка Цачева, след като тя подаде оставка преди седмица.

В парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че премиерът Бойко Борисов трябва да вземе решение дали да поиска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова и след това хвърли нова бомба - този път с адрес в Драгалевци.

Валери Симеонов: Смятам, че министър-председателят трябва да вземе решение дали да поиска оставка или да я причисли към групата на любимките си. Тогава ще спечелим доверието. Тогава няма да има упреци за вътрешен отстрел на неудобните. Някакви други въпроси? За Драгалевци няма ли да питате? Някой живее там, пък не е декларирал.
Депутатите от НФСБ подадоха сигнал към прокуратурата за имотите на Ангелкова

Депутатите от НФСБ подадоха сигнал към прокуратурата за имотите на Ангелкова

Председателят на антикорупционната комисия към парламента Борис Ячев обяви, че в сигнала не участва Валери Симеонов.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова заяви, че констатираните нарушения в строежа на "Златен век" са свързани с неизпълнение на дейности по проекта. По думите й, това дава основания строежът да бъде спрян. В 7-дневен срок възложителите могат да възразят и след това се издава заповедта за спиране на строежа.

Петя Аврамова - министър на регионалното развитие и благоустройството: Констатираните нарушения касаят подземните етажи, неизпълнение на дейности, които са залегнали в проекта, но не са изпълнени. Относно подвижни платформи за подземен паркинг и отделно един терен, в който се работи, но няма книжа. Има проверка на специализирана прокуратура и ще се разгледат всички документи от разрешаване за строеж до момента.

Днес депутатите изслушват седем министри в рамките на парламентарния контрол.

След среща при премиера: Спират строителството на сградата "Златен век"

След среща при премиера: Спират строителството на сградата "Златен век"

На среща при министър-председателя Бойко Борисов кметът на София Йорданка Фандъкова отново заяви, че разрешението за строеж на сградата „Златен век“ в...