НОВИНИ

НС избра Кирилов за правосъден министър, сагата с имотите на властта продължава

Данаил Кирилов е новият правосъден министър. Той беше избран от депутатите в Народното събрание със 120 гласа "за" и 15 "против". Със същото решение народните представители освободиха от поста ѝ Цецка Цачева. Кирилов до този момент беше председател на правната комисия към парламента.Вижте повече от прякото включване на Милена Кирова.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:09, 05.04.2019
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Веднага след като положи клетва като министър, Данаил Кирилов заяви, че ще следва изпълнението на приоритетите от последния мониторингов доклад за България.

Относно задачата, която му постави премиера Борисов, а именно промени в Антикорупционния закон, Кирилов обясни, че в работна група във вторник участвали и от Националното сдружение на общините. Решението: общинските съветници да подават подробна имуществена декларация.

Данаил Кирилов - министър на правосъдието: Аз ще кажа това което и премиерът подчерта. Законът трябва да се прилага равно за всички. По отношение на личните решения не бих коментирал на нито един. Смятам, че поведението на председателя на КОНПИ съответства на закона. Виждате че опозицията вече използва... което опровергава техните твърдения, че едва ли не няма контрол. Те са поискали процедура на лице ли са факти за нарушение на закона. ГЕРБ винаги реагират съобразно фактите и закона.
;

В парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че премиерът Бойко Борисов трябва да вземе решение дали да поиска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова и след това хвърли нова бомба - този път с адрес в Драгалевци.

Валери Симеонов: Смятам, че министър-председателят трябва да вземе решение дали да поиска оставка или да я причисли към групата на любимките си. Тогава ще спечелим доверието. Тогава няма да има упреци за вътрешен отстрел на неудобните. Някакви други въпроси? За Драгалевци няма ли да питате? Някой живее там, пък не е декларирал.
;

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова заяви, че констатираните нарушения в строежа на "Златен век" са свързани с неизпълнение на дейности по проекта. По думите й, това дава основания строежът да бъде спрян. В 7-дневен срок възложителите могат да възразят и след това се издава заповедта за спиране на строежа.

Петя Аврамова - министър на регионалното развитие и благоустройството: Констатираните нарушения касаят подземните етажи, неизпълнение на дейности, които са залегнали в проекта, но не са изпълнени. Относно подвижни платформи за подземен паркинг и отделно един терен, в който се работи, но няма книжа. Има проверка на специализирана прокуратура и ще се разгледат всички документи от разрешаване за строеж до момента.

Днес депутатите изслушват седем министри в рамките на парламентарния контрол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойно Чачов остава кмет на Стрелча
Стойно Чачов остава кмет на Стрелча
ГЕРБ се регистрираха първи за евроизборите
ГЕРБ се регистрираха първи за евроизборите