НОВИНИ

НС криминализира радикалния ислям

Народното събрание прие на първо четене промени в Наказателния кодекс, с които се криминализира "радикалният ислям". За проповядване на радикализъм и насилие наказанието ще бъде до 3 години затвор. И още една новина от парламента: БСП поискаха оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова с декларация от парламентарната трибуна. Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов определи искането като част от политическата риторика на опозицията.

криминализира радикалния ислям
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 23.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
Красимир Янков - БСП: "Освен битовата престъпност, през последните седмици МВР ,,инкасира" пореден провал и в борбата с организираната престъпност. Инцидентът в Слънчев бряг носи всички белези на акция на функционираща организирана престъпна група, какъвто и да е формалният повод за случилото се".
Цветан Цветанов - ГЕРБ: "Разбира се, че винаги има някакъв резон във всяка една критика и трябва да има чуваемост. Аз съм убеден, че както и министър Бъчварова, така също и професионалното ръководство много добре си правят изводи от всяка една среща, която правят във вътрешната комисия. Само мога да кажа, че ако започнем да съпоставяме периоди в управлението на БСП и ГЕРБ, когато е управлявал сектор Сигурност, мисля, че всичко това ще бъде в негативен план за БСП".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До дни започва изграждането на ново кръгово кръстовище в Благоевград
До дни започва изграждането на ново кръгово кръстовище в Благоевград
Връчиха годишните награди на млади учени в областта на правото и икономиката
Връчиха годишните награди на млади учени в областта на правото и икономиката