НОВИНИ

НС одобри зам.-председател и трима членове на Антикорупционния орган

С гласуване Народното събрание одобри зам.-председател и трима членове на Антикорупционния орган. Антон Славчев ще бъде заместник-председател на Комисията за противодействия на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Антоанета Георгиева–Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева ще бъдат членове на Антикорупционния орган.

bnt avatar logo
от БГНЕС/БТА
09:56, 26.04.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
одобри зам председател трима членове антикорупционния орган

За зам.-председател бе одобрен Антон Славчев, разследващ полицай, впоследствие служител в ДАНС, магистър по право. Антоанета Цонкова попълни състава. Тя е зам.-председател на бившата комисия по отнемане на незаконно придобито имущество, юрист, адвокат. В КПКОНПИ влезе също Пламен Йоцов, магистър по изчислителна техника, разузнавач в НСС, служител на МВР, ДАНС. Силвия Къдрева, магистър по библиотечни и информационни науки, стана третият член на комисията.

При представянето на кандидатурите председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев се мотивира, че познава лично номинираните, работили са заедно и има доверие в тях, те са експерти. Имаме вече три реализации по противодействие на корупцията, подчерта Георгиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пазар за агнета и ярета от редките породи в Благоевградскo
Няма пазар за агнета и ярета от редките породи в Благоевградскo
​Президентите Тръмп и Макрон: Дипломация, думи и жестове
​Президентите Тръмп и Макрон: Дипломация, думи и жестове