Парламентът отхвърли ветото на президента върху Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Четири от петте парламентарни групи гласуваха отново "за" закона. В подкрепа на ветото на Румен Радев и срещу антикорупционния закон се обявиха само от "БСП за България". Очаквано дебатите бяха разгорещени и остри.

Кой да назначава председателя на новата антикорупционна комисия - този спор се разгоря и днес в пленарната зала. От БСП обявиха, че са против шефът ѝ да бъде избиран от парламента. Смятат, че законът няма да сработи.

Корнелия Нинова - председател на ПГ "БСП за България": Има в Конституцията и правото един железен принцип от римско време, та до ден днешен, казва се разделение на властите и взаимен контрол. Няма такова нещо в света - властта, която управлява, тоест при нея е корупцията, да си избира тези, които ще я контролират. Ето затова казваме, че няма да сработи.

От БСП са на мнение, че законодателството дори ще бъде върнато назад с отхвърлянето на ветото. С аргументите им обаче не се съгласиха от ГЕРБ, Обединени патриоти, Воля и ДПС.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: ПГ на ГЕРБ ще отхвърли ветото на президента не заради тази практика, която вече се създаде - президентът и БСП да играете в един отбор. Ние играем в отбора на България и ние ще работим винаги, водени само от националния интерес и ефективната борба срещу организираната престъпност и корупцията.
Волен Сидеров - председател на ПГ "Обединени патриоти": Понеже тук разсъждаваме и какво е корупция, сега аз например следобед имам намерение да подаря на Жан-Клод Юнкер една бутилка хубава българска ракия, и това ще бъде ли корупция, г-жо председател? Така че да не пресоляваме темата с корупцията, нека приемем закона и да вървим напред.
Хамид Хамид - зам.-председател на ПГ на ДПС: Според нас се получи закон, който може да работи. Нека водим този дебат не сега, а след една година и да видим какви резултати ще даде този закон.
Веселин Марешки - зам.-председател на НС, Воля: Ние ще гласуваме за антикорупционния закон, с надежда като всеки един обикновен български гражданин, че най-накрая ще има справедливост.

Президентското вето беше преодоляно със 146 гласа "за", 76 бяха "против".