Депутатите приеха оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. За гласуваха 153 народни представители, срещу 14 против и 11 въздържали се.

Тодоров, който е от гражданската квота на партията, реши да подаде оставка, след като като в петък негови думи пред Нова телевизия предизвикаха остри реакции на политици и медии.

Антон Тодоров сподели, че премиерът Бойко Борисов е бил категорично против оставката му.

Антон Тодоров, бивш депутат от ГЕРБ: Двамата, обсъждайки, решихме, че може би онази фраза за столчето не е била толкова на място, защото се превърна в знаме, което беше възседнато от кръгове, които успешно го превърнаха в пропагандистки мотив на базата, на който да се иска оставка на може би най-успешното управление за тези 28 години.

Тодоров допълни, че макар да е автор на книгата „Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите“, човек може да си промени отношението към някои хора, ако това стане аргументирано. Той заяви, че ще се върне към журналистиката и че вече имал предложения да прави предавания.

ДПС поиска оставката на Валери Симеонов

ДПС поиска оставката на Валери Симеонов

Йордан Цонев от Движението за права и свободи поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов по време на дебатите по оставката на депутата от ГЕРБ А...