Парламентът призова изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова да се яви в Пленарната зала и да бъде изслушана по казуса с изтеглените медикаменти за лечение на хипертония. Решението беше прието единодушно със 166 гласа "за".

В началото на заседанието от "БСП за България" поискаха проф. Стоименова да бъде поканена да даде информация по случая в парламента. По-късно председателят на НС Цвета Караянчева информира депутатите за отговора на Стоименова, че има предварително поети ангажименти и не може да дойде в НС, а цялата информация по случая е на сайта на Изпълнителната агенция по лекарства и няма повод за притеснение.

Това е недопустимо отношение към парламента, коментира Караянчева и предложи Стоименова да бъде призована в Народното събрание по силата на чл. 113 от парламентарния правилник.

До 6 август свободно се заменят изтеглените лекарства за хипертония

До 6 август свободно се заменят изтеглените лекарства за хипертония

Лекарствените средства срещу хипертония и сърдечни заболявания, които бяха изтеглени от аптеките ще бъдат заменяни и отпускани безпрепятствено на паци...

Спряха 62 лекарства срещу високо кръвно, инфаркт и сърдечна недостатъчност

Спряха 62 лекарства срещу високо кръвно, инфаркт и сърдечна недостатъчност

62 лекарства за високо кръвно, скорошен инфаркт и сърдечна недостатъчност са изтеглени от аптеките в страната. Спрени са и в цяла Европа. Причината -...