НОВИНИ

НС ратифицира споразумение за консултантски услуги по въвеждане на тол системата

Парламентът ратифицира споразумението с Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси в България.

bnt avatar logo
от БТА
10:18, 06.07.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
ратифицира споразумение консултантски услуги въвеждане тол системата

Предвижда се АПИ да ползва експертизата на Международната банка за успешното изпълнение на проекта за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (Тол) и на база време за леки автомобили до 3,5 т (електронна винетка).


;

Консултантската услуга на МБВР включва и анализ и определяне на тарифите за пътно таксуване и обхват на мрежата, като за изпълнението на тази дейност ще бъде спазено европейското законодателство в областта на пътното таксуване.

Международната банка за възстановяване и развитие има богат опит в предлагането на този вид услуга и е надежден партньор, се посочва в мотивите към споразумението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай определи американските мита като „най-голямата търговска война“
Китай определи американските мита като „най-голямата търговска война“
Седем от десет гърци не одобряват споразумението за името на Македония
Седем от десет гърци не одобряват споразумението за името на Македония