Няколко човека бяха ранени днес при стрелба край централата на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ във Форт Мийд, щата Мериленд, предаде Ройтерс, като се позова на американски медии. Източник, близък до ФБР, което разследва инцидента, каза, че по всяка вероятно не става дума за терористичен акт.

© БТА

Инцидентът е станал в 7 часа сутринта, когато черна кола се е опитала да влезе в комплекса, разположен близо до оживена крайградска магистрала на около 50 км североизточно от Вашингтон. От ведомство съобщиха, че по първоначални данни никой от пострадалите не е получил огнестрелни рани. АНС не уточни кой е произвел изстрелите - охраната на комплекса или пътуващите в колата, но подчерта, че на местопроизшествието са били намерени оръжия. От агенцията казаха още, че неколцина ранени са били откарани в болница.

На видеозапис, направен на местопроизшествието, се виждат следи от куршуми по предното стъкло на кола, която се е ударила в бетонна преграда. По-рано днес американски медии съобщиха за най-малко трима ранени край армейската база, където, освен АНС се помещава и федералната школа за киберкомандване и защита на информацията. Президентът Доналд Тръмп е информиран за случая, каза говорителка на Белия дом.

Стрелба пред централата на Агенцията за национална сигурност в САЩ

Стрелба пред централата на Агенцията за национална сигурност в САЩ

Стрелба пред централата на американската Агенция за национална сигурност в Мериленд. Поне един човек е ранен. Има задържан.