НОВИНИ

Няколко села остават без ток

Нормализира се обстановката в областите Смолян, Хасково и Кърджали, където беше обявено частично бедствено положение. В Кърджали се активизираха свлачища и срутища. Няколко язовира се изпускат контролирано. Граничният пункт "Капитан Андреево" е отворен. В Смолян продължава отводняването на къщи, залети от придошлата река Черна. 15 населени места в Пловдивска област все още са без ток. В 6 училища днешният ден беше неучебен.

bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 18.01.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Сред най-засегнатите общини бе Садово. Там някои села бяха на тъмно близо две денонощия. Училищата в Караджово и Богданци днес не отвориха врати.

"Проблемът там е, че токът идва спорадично и не можем да осигурим непрекъснато отопление с парно. Затова издадох заповед за прекратяване на учебните часове. За съжаление, снегът, който падна, не е кой знае какво, но проблемът с тока е доста голям", зави кметът на Садово Димитър Здравков.

Според някои от хората в Садово не количеството паднал сняг, а бавната работа на аварийни екипи и институции е довела до това десетки къщи да са без ток часове наред.

"Навсякъде тъмно и улиците не са изринати както трябва, не може да се върви. Ужас!"

"Ох, не знам малко бебе имаме, иска и ток, и вода и не знам как да караме."

"И водата не върви, спря. Капка вода няма... какво да правя?!"

Захранването в цялата община днес бе възстановено. Хората в село Болярци обаче казват, че са свикнали да стоят на тъмно от предишни зими. Затова винаги имат свещи в шкафовете си.

"Това е нормално зимно време да нямаш два-три, четири часа ток."

Пътищата в цялата Пловдивска област са проходими при зимни условия. Опасност от преливане на реки и язовири няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вода наводнява къщите в квартал “Кръстова вада“
Вода наводнява къщите в квартал “Кръстова вада“
Опасност от заледявания в Пловдив
Опасност от заледявания в Пловдив