НОВИНИ

Няколко села от община Панагюрище от седмица са без вода

Остава в сила бедственото положение на територията на Община Панагюрище - причината е големия брои аварии на магистралния водопровод. От днес започна и подмяна на първата част от тръбите по трасето на водопровод „Марица".

bnt avatar logo
от Ангел Узунов
17:51, 18.09.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Близо седмица жителите на панагюрското село Бъта са без вода. 6 дни, в които всеки се търси решение на проблема с безвоздието самостоятелно.

Мирослав Проданов: С джипа ходим, караме бидони, пресипваме, оправяме се някак си.

От община Панагюрище поясниха, че във всички населени места без вода са осигурили водоноски. Раздава се и минерална вода за питейни нужди.

- В Панагюрище, един водопровд сме, там пуснаха вчера водата, а тук не. - Защо? - Ами делят ни.

Водопровод „Марица" е на повече от 30 години. Общата дължина на авариралато трасе е около 2 000 метра. През днешния ден пристигнаха и първите 405 метра тръби.

Никола Белишки - кмет на община Панагюрище: Проблемът няма да бъде решен докато не се отремонтира цялото трасе. А това трасе е с дължина 42 км.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки е провел разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Около 2 млн. лева са предвидени за ремонт на целия участък, но предстоят процедури, за които е нужно време. Срокът на действие на бедственото положение е до 11 часа на 21 септември

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Русия не е заплаха
Корнелия Нинова: Русия не е заплаха
Политика и мода на наградите Еми
Политика и мода на наградите "Еми"