НОВИНИ

Няма да има нова експертиза на катастрофата в Лесидрен, при която загинаха деца

Делото за катастрофата край Лесидрен, станала през август миналата година, при която загинаха две деца, а трето беше сериозно ранено продължи днес над 6 часа в Ловешкия окръжен съд но не приключи с присъда. Обвинението към 28-годишния Филип Михайлов е, че е шофирал с превишена скорост и участие в автомобилна гонка с Ален Асенов, по непредпазливост, е причинил смъртта на 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов и е нанесъл средна телесна повреда на Петя Божкова, вървели край пътя. Изслушани бяха вещите лица, а съдът отхвърли искането на защитата на Димитров за нова експертиза. Следващото заседание е насрочено за 22 април.

bnt avatar logo
от Дарина Цветкова
17:21, 10.03.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
нова експертиза катастрофата лесидрен загинаха деца
Филип Михайлов, подсъдим: "И на мен ми е много тежко за тия младежи, познавахме се, уважавахме се, мен цялото село ме уважава. Ако беше някой друг, и на него щеше да се случи същото. Абсолютно случайно бях. Въобще аз не очаквах, че тоя човек е способен да прояви тая особена дързост и да излезе да изпреварва в завой".
Петя Божкова, пострадала: "За мен има виновни, но няма да казвам кои са. Със сигурност има виновни. Няма как двама наши приятели да умрат без виновни хора".
Ния Филипова, свидетел: "И двамата са виновни. Фильо ги е ударил, но и Ален не е невинен. Да, в Лесидрен има много гонки, не са спрели и досега, и заради това Ален трябва да влезе в затвора, за да се наплашат и да се спрат, защото след време вече няма да има никой останал".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха новия собственик на сградата на Захарна фабрика
Глобиха новия собственик на сградата на "Захарна фабрика"
Скайнюз получи данните на 22 хиляди джихадисти
Скайнюз получи данните на 22 хиляди джихадисти