НОВИНИ

Няма да има втори референдум за еврочленството, обяви Лондон

Няма да има втори референдум за еврочленството - това е отговорът на британското правителство на петицията за ново допитване. Тя започна след вота за излизане от блока на 23 юни и събра над 4 милиона подписа. На всеки от подписалите днес е бил изпратен имейл с отговор, че изходът от референдума трябва да бъде уважен и втори няма да има.

Невена Бонева
от Невена Бонева
18:31, 09.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Днес още един британски всекидневник - влиятелният сред консерваторите Телеграф - даде подкрепа за Тереза Мей в битката за партийното лидерство и премиерския пост. Според вестника, консерваторите вече трябва да престанат да се делят на подкрепящи и противници на Брекзита. Вътрешният министър Мей засега е фаворит в надпреварата за премиерския пост, като основен аргумент срещу нея е, че беше в лагера за оставане.

И Мей, е другата претендентка Андреа Ледсъм в пресата отново се обявиха за контрол на свободното движение след излизането от общността. За гражданите от Евросъюза правото на постоянно пребиваване и работа ще зависи от разрешителни за работа, заявява Ледсъм. Днес тя е принудена да се отбранява заради намек в интервю за Таймс, че като майка на двама сина и дъщеря е по-подходяща за премиерския пост от Мей, която няма деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват за нарушения при продажбата на сладолед
Проверяват за нарушения при продажбата на сладолед
Москва възприема форума на НАТО в Полша среща на отиващите си
Москва възприема форума на НАТО в Полша "среща на отиващите си"