НОВИНИ

Няма да се увеличава таксата за смет във Варна

Няма да има повишаване на таксата за смет във Варна догодина. Жителите на града ще плащат 0,98 промила върху данъчната оценка на имотите си. Общинските съветници приеха план-сметката за чистотата на града, чиято макрорамка е близо 29 655 000 лв.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
11:50, 16.12.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

От тях 27,5 милиона са очакваните приходи от таксата за смет догодина, малко над 2 милиона е преходният остатък от от 2017-а. Най-много средства, над 9 милиона лева, ще бъдат изразходвани за поддържане на чистотата на улиците, площадите, пешеходните зони, детските и спортни площадки, а също и на Морската градина.

Предвидени са 1,2 милиона лева за зимно почистване на улиците и още 30 хиляди – за премахването на сняга и леда около спирките и подлезите. За справяне с нерегламентираните сметища общината е заложила 700 хиляди лева, още 1 милион ще струва почистването на отводнителните канали и дерета, както и на дъждовните шахти.

Предвидените разходи за сметосъбиране и сметоизвозване са малко над 9 милиона лева. Преработката на отпадъците в завода в село Езерово ще струва на варненци 8,5 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е усещането ​да полетиш с балон и да погледнеш Земята от високо?
Какво е усещането ​да полетиш с балон и да погледнеш Земята от високо?
​Предизборната кампания в Каталуния е в разгара си
​Предизборната кампания в Каталуния е в разгара си