НОВИНИ

Няма да се вдигат данъците в община Минерални бани

Заради дълг в размер на 1,2 милиона лева в община Минерални бани ще действа оздравителна програма за период от три години. Въпреки тежките финансови затруднения, към момента местната власт няма да увеличава данъците, а ще разчита на допълнителни приходи от сделки с общински имоти. Предвижда се и съкращение на 4-ма служители на администрацията.

bnt avatar logo
от Пламена Пилитова
21:15, 18.08.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Според кмета Мюмюн Искендер Общината има редица механизми за излизане от финансовото затруднение, без да се товарят гражданите и местния бизнес с по-високи данъци и такси.

Мюмюн Искендер – кмет на Минерални бани
"Ще успеем във времето да си изплатиме задълженията към фирмите, които са изпълнявали обществени поръчки, може би ще изтеглим 1/3, ще поискаме заем, като имаме и с какво да го върнем на държавата във времето. И основни приходи от постъпления от продажба на общинска собственост."

От туристическия бранш приемат с облекчение факта, че данъците в Минерални бани няма да се увеличават. В курорта има общо 40 места за настаняване с 800 легла. Собственичката на една от къщите за гости е започнала да развива бизнеса си преди година и вече е назначила 8 човека на трудов договор

Даниела Бадалова – хотелиер
„Много се радвам, че няма да вдига данъците, за мен начинът да се събират повече средства за Общината е данъците да бъдат посилни и работодателите, и предприемачите да не крият данъци.”

В най-скоро време се очаква турски инвеститори да започнат строеж на голяма болница върху общински терен. Именно от продажбата на общинска собственост, националният курорт смята да попълни част от дефицита си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Статуя на Дева Мария плаче с кървави сълзи в Боливия
Статуя на Дева Мария плаче с кървави сълзи в Боливия
Отстраниха над 100 000 пчели от покрив на болница​ във Великобритания
Отстраниха над 100 000 пчели от покрив на болница​ във Великобритания