НОВИНИ

Няма да спират водата в Кубрат: Енерго-про и общината подписаха споразумение

Енерго-про няма да спира тока на ВиК "Меден кладенец" заради дълга от 3 милиона лева. Община Кубрат и енергоразпределителното дружество подписаха споразумение за разсрочено плащане на задълженията. Областният управител на Разград поиска прокуратурата да се самосезира и да потърси отговорност на предишните ръководства на водоснабдителното дружество и общината.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
22:05, 12.12.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

На извънредно заседание общинските съветници на Кубрат решиха Общината да изтегли заем и да покрие задълженията на местното ВиК „Меден кладенец".

Хюсеин Юмеров - председател на Общински съвет - Кубрат: В първото тримесечие ВиК Меден кладенец да изплати 25 хиляди лева, в следващото шестмесечие до юни 2019 година да изплати още 50 хиляди лева.
Ангел Ангелов - председател на УС на Енерго-Про: Обезпечението е постигнато, няма да има спиране на водата, така че хората да бъдат спокойни.
;

Междувременно Общината трябва да намери вариант да покрие останалите до 3 милиона лева задължения.

Алкин Неби - кмет на Община Кубрат: Имаме местни приходи, имаме гори, които могат да се отдадат под наем.
Гюнай Хюсмен - областен управител на Разград: Сега е моментът да призовем Окръжна прокуратура Разград да се самосезира и да влязат в това дружество да видят кой е виновник и виновниците, ако има такива, да бъдат санкционирани.

Община Кубрат има и други финансови проблеми - сметките ѝ са запорирани заради дело със сметосъбираща фирма, с която е бил сключен неизгоден договор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият адвокат на Тръмп беше осъден на 3 години затвор
Бившият адвокат на Тръмп беше осъден на 3 години затвор
​Светлините на Айфеловата кула угасват в полунощ в памет на жертвите в Страсбург
​Светлините на Айфеловата кула угасват в полунощ в памет на жертвите в Страсбург