НОВИНИ

Няма да вдигат данъците в Пазарджик

Община Пазарджик обявява данъчна амнистия от началото на следващата година за бизнеса и гражданите.

bnt avatar logo
от БНТ
21:56, 17.12.2015
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Това съобщи кметът на града Тодор Попов. Амнистията ще обхване лихвите по забавените плащания за местни данъци през последните години. От местната власт се отказаха в последния момент да вдигат данък сгради и за моторните превозни средства след консултации между политическите сили и обявеният протест на гражданите.

Сурвакането на данъкоплатците обаче се отложи, защото били открити резерви при събирането на парите от администрацията. Въпреки това пред местния парламент се бяха събрали трийсетина недоволни пазарджиклии, които искаха отмяна на повишението на данъчните ставки:

Николай Вълчев: "Реално погледнато, те ще ти кажат 20 лева. Ти, за 20 лева ли си? То тука 20, там 2, те се събират".
Костадин Деянов: "Според мен и тези средства, които сега събират се харчат неефективно и нерационално и те напълно стигат за качествата и нивото които получаваме от местната администрация".

За да няма напрежение кметът на града заяви, че данъците няма да се вдигат и ще се повиши събираемостта. Започва и издирването на собствениците на 15 хиляди автомобила, които са регистрирани в Пътна полиция и се движат в общината, но не плащат данък в местната хазна".

Тодор Попов - кмет на Пазарджик: "Ще освободим от начисляването на лихви наши длъжници, които имат стари задължения към общината за определен период от време това ще важи еднократно три месеца от началото на тази година".

Недоволството срещу данъчната политика на общината и държавата ще продължи в неделя, за когато е насрочен протест, под надслов „Поотделно не ни чуват, да се обединим".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдят директора на Международния валутен фонд
Съдят директора на Международния валутен фонд
 Протестите продължават, въпреки гласуваните промени в Конституцията
Протестите продължават, въпреки гласуваните промени в Конституцията