Близо 18 часа продължава гасенето на пожара в завода за преработка на месо край пловдивското село Войводиново. Огънят изпепели 8 декара от предприятието, въпреки че на място отидоха повече от 15 екипа на пожарната от Пловдив, Карлово и Съединение. Няма пострадали хора, но повече от 300 души остават без работа. До момента няма данни за умишлен палеж.

Войводиново, Марица

Огънят в завода е локализиран още преди полунощ, спасени са животните и три съседни сгради. Но основната производствена база е напълно унищожена.

Комисар Георги Мангараков - директор на РД ПБЗН-Пловдив: Конструкцията, която е паднала, е затрупала горими материали и по този начин не може водата да стигне до тях. След като бъдат потушени пламъците с колегите от полицията ще влезем и ще разгледаме детайлно всяка част от самата площ на обекта. Оттам ще тръгнем за възможни версии. Докато не сме сигурни, не можем да кажем какво ще бъде.
След пожара във Войводиново: Огнеборци продължават да дежурят в цеха за месо

След пожара във Войводиново: Огнеборци продължават да дежурят в цеха за месо

Екипи на пожарната продължават да дежурят в завода за преработка на месо в пловдивското село Войводиново, където снощи избухна голям пожар. Огнената с...

Според собственика на предприятието не може да се говори за умишлен палеж. Цеховете са застраховани, но дълго време заводът няма да работи.

Стоян Бънев - работник в предприятието: Не е умишлен пожар, просто нещастен случай, за което много съжаляваме, просто нямам думи. Банките да му помогнат на този човек, да може да изправи фабриката, та и ние да се върнем на работа.
Екоинспекцията в Пловдив: Няма опасност за здравето на хората във Войводиново

Екоинспекцията в Пловдив: Няма опасност за здравето на хората във Войводиново

Четири екипа на пожарната продължават да дежурят в завода за преработка на месо в пловдивското село Войводиново, където снощи избухна голям пожар. Огн...

Задушливата миризма и гъстия дим от пожара стигат чак до северните квартали на Пловдив. Измерванията на екоинспекцията обаче не показват опасно замърсяване на въздуха.

Стефан Шилев - директор на РИОСВ-Пловдив: Продължителното излагане на пушек и на дим всъщност не е препоръчително, но като заключение към момента няма от какво да се притесняват гражданите.

Мобилната автоматична станция ще остане в село Войводиново, за да следи качеството на въздуха.

© БГНЕС