По информация на посолството в Атина към този момент няма данни за пострадали граждани, включително и български, при земетресението от рано тази сутрин в Йонийско море, съобщиха от МВнР.

В дипломатическата мисия не са постъпвали сигнали от наши сънародници с искане за съдействие.

По данни на сеизмологичния институт на Гърция трусът с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер е регистриран днес в 01.54 часа с епицентър 44 километра южно-югозападно от остров Закинтос.

Вследствие на земетресението на острова са причинени материални щети. Към момента фериботните линии от и към о. Закинтос функционират съгласно разписанията. Електричеството е било спряно, но постепенно се възстановява.

По оценка на сеизмолози се очакват и вторични трусове с магнитуд между 5,8 и 6,1.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Атина на следния мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220.

Спазването на закона за строителство спаси Закинтос от големи щети след труса

Спазването на закона за строителство спаси Закинтос от големи щети след труса

Земетресение с магнитуд 6.8 по Рихтер удари Гърция тази нощ. Епицентърът е в Йонийско море, близо до остров Закинтос. Трусът е усетен и в столицата Ат...

6,8 по Рихтер разлюля остров Закинтос

6,8 по Рихтер разлюля остров Закинтос

Трусът с магнитуд 6,8 станал в Йонийско море край бреговете на гръцкия остров Закинтос (известен и като Занте), е причинил основно щети на острова, пр...