НОВИНИ

Няма данни за пострадали български граждани и при днешния атентат в Турция

Няма данни за пострадали български граждани при днешния атентат в Турция, каза пред журналисти министърът на външните работи Даниел Митов преди заседанието на парламентарната външна комисия.

bnt avatar logo
от БТА
16:16, 08.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
данни пострадали български граждани днешния атентат турция

По-рано днес световните медии съобщиха за атентат с кола бомба до полицейското управление в Мидят, югоизточна Турция, където са убити полицай и двама цивилни, а около 30 души са ранени.

Бих искал отново да изкажа съболезнованията си на близките на загиналите и подкрепата ни за властите в Анкара за разследването на атентатите и подвеждането под отговорност на извършителите, посочи външният ни министър.

Митов коментира и препоръките, които публикува вчера МВнР във връзка с летния сезон и предстоящи пътувания на българските граждани в чужбина.

Нашият призив, от гледна точка на сигурността, е свързана не с конкретни сигнали, а с идеята, че е хубаво българските граждани добре да се информират за обстановката по сигурността в държавите, където отиват или през които ще преминат и най-вече да се регистрират на сайта на МВнР за услугата "Пътувам за", което ще помогне до голяма степен на нашите мисии в чужбина да се ориентират добре кой къде пътува и къде отива, обясни външният министър. По този начин в случая на извънредни ситуации може да се реагира възможно най-бързо, за да се окаже съдействие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС прие оставката на Христо Динев
ВСС прие оставката на Христо Динев
Главният прокурор е разпоредил проверка на затвора Белене
Главният прокурор е разпоредил проверка на затвора Белене