НОВИНИ

Няма данни за жертви или разрушения от земетресението във Филипините

Няма данни за разрушения или жертви от подземния трус във Филипините. Въпреки това, от сградите в Манила и близките до епицентъра райони, са евакуирани всички служители, съобщиха очевидци.Земетресение с магнитуд от 6,5 бе регистрирано в Южно-Китайско море близо до бреговете на Филипините.

данни жертви разрушения земетресението филипините
bnt avatar logo
от БНТ
10:37, 11.08.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

„Служителите в кметството, както и служителите в близките бизнес сгради, са ги напуснали, като предпазна мярка“, е съобщил адвокат Бъгси дел Росарио от град Бакоор.

В медиите се появиха снимки на студенти и ученици стоящи пред учебните заведения.

„Земетресението не беше толкова силно. Не видяхме никой да бяга вън от сградите тук“, сподели служител на пожарната служба от остров Лиан, град с население 46 хиляди, отстоящ на около 70 километра южно от столицата Манила.

Филипините лежат върху т.нар. „Огнен кръг“, голям район в Тихия океан, където има голяма земетръсна и вулканична активност.

Миналия месец земетресение с магнитуд 6,5 уби двама души и нанесе сериозни поражения на електростанция на остров Лейте, като остави без електроенергия голяма част на централните Филипини за няколко седмици.

През февруари загинаха 250 души, след земетресение с магнитуд 6.5 край южния град Суригао.

Последното голямо земетресение във Филипините беше през 2013 година, когато трус с магнитуд 7.1 взе повече от 220 жертви и разруши исторически църкви в района на централните острови.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бебето, родило се на борда на самолет, вече е в България
Бебето, родило се на борда на самолет, вече е в България
Сотир Цацаров ще открие сградата на районната прокуратура в Каварна
Сотир Цацаров ще открие сградата на районната прокуратура в Каварна