НОВИНИ

Няма фрапиращи нарушения след началото на проверките на качеството на горивата

Няма фрапиращи нарушения след началото на проверките на качеството на горивата у нас. Това каза и.д. председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Кирил Войнов. Той добави, че е много важно обаче Агенцията да има участие при транспортиране и преработка на установено некачествено гориво. Основният проблем при горивата у нас е, че не се поставят биодобавки, обяви Войнов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 12.11.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От началото на годината от агенцията са констатирали близо милион и сто хиляди литра некачествено гориво при проверките си по бензиностанциите и газстанциите, което трябва да се върне в завода за преработка.


Кирил Войнов - и. д. председател на ДАМТН: Оттук нататък този процес, значи, тук е един пропуск в законовата уредба, че последващият контрол не се упражнява от нас. А кой го упражнява? Да, те го източват от резервоарите, от бензиностанциите и после къде отива това гориво? Не мога да кажа. Аз съм водил разговори с г-н Димитров, Емо Ревизора, за да може да се инициира една законодателна инициатива - процесът на изтеглянето на горивото до отиването в заводите за преработка трябва да бъде на сто процента сигурен.

Според Войнов изненадващите проверки дават своя резултат:

Кирил Войнов - и. д. председател на ДАМТН: Предприехме проверки, които ще продължат и тази седмица, за да се гарантира качеството. Неизправностите са в рамките на допустимото - 9 % от количеството на горивата не отговаряха на качеството в Сливен и Ямбол. Проверени са засега Плевен, Ловеч, Велико Търново и Стара Загора.

Наложени са санкции на бензиностанции в размер на 1 милион и 7 хиляди лева от началото на годината, заяви още Войнов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Груевски може да бъде арестуван и принудително вкаран в затвора
Никола Груевски може да бъде арестуван и принудително вкаран в затвора
Сценарият на филма Магьосникът от Оз е обявен на търг
Сценарият на филма "Магьосникът от Оз" е обявен на търг