Изпълняващият длъжността кмет на столичния район „Младост“ Владимир Клисуров днес официално подаде оставката си пред Столичния общински съвет, кмета на София Йорданка Фандъкова и задочно пред кмета на „Младост“ Десислава Иванчева. Оттеглянето му се оказа сложен юридически казус, защото Десислава Иванчева е в ареста и няма как да разпише оставката му.

Затова Клисуров излезе в отпуск и посочи за свой заместник арх. Румен Русев - същият, когото Иванчева обяви за свой враг и за човек, който не трябва да поема поста ѝ.

Освен, че се чувства некомпетентен за поста, Владимир Клисуров каза, че се страхува да не му се случи нещо подобно като на Десислава Иванчева. Според него в район Младост има много проблеми, а заплануваните строежи са десетки.

Владимир Клисуров: Аз затова се оттеглям, защото не виждам за много от преписките как могат да се спрат. Тези преписки са противно на волята на гражданите в зелени площи, междублокови пространства.

Още преди няколко дни в социалните мрежи Клисуров обяви, че не иска да си „цапа ръцете“ и да става част от „окепазяването и презастрояването на Младост“.

На въпрос към арх. Русев значи ли това, че сега той като започне да разписва тези пресписки, ще си изцапа ли ръцете, той отговори:

арх. Румен Русев: Да, значи. Аз ще си изцапам ръцете.
Владимир Клисуров назначи за временен кмет на "Младост" арх. Румен Русев

Владимир Клисуров назначи за временен кмет на "Младост" арх. Румен Русев

Ще остане ли столичният район "Младост" без кмет, след като Владимир Клисуров, който беше избран за изпълняващ длъжността обяви, че подава оставка? Пр...

Само Десислава Иванчева може да приеме оставката на Владимир Клисуров, защото тя не е освободена от длъжност от съда, а е в отпуск.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това, което се очаква от кметския екип в район „Младост“, е да се съберат, да обсъдят и да приключи този хаос и тази неразбория в района, защото тя изключително пречи на работата.

Според председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, Клисуров или трябва да продължи да изпълнява функциите си на кмет, или „да се разбере със своя работодател“, тоест с арестуваната Иванчева .

Казус със заявената оставка на изпълняващия длъжността кмет на район „Младост“

Казус със заявената оставка на изпълняващия длъжността кмет на район „Младост“

Казус се появи със заявената от Владимир Клисуров оставка, който стана изпълняващ длъжността кмет на район Младост, след като кметицата на района Деси...